Blogi


Viimeinen kaupunginjohtaja

Ouluun ollaan valitsemassa 6 vuoden määräaikaista kaupunginjohtajaa. Tyypillisesti henkilövaalihuumassa unohtuvat ne tosiasiat, millaisen toiminnan vetäjäksi valinta tehdään, mitkä ongelmat toiminnassa pitäisi ratkaista ja mitä vastuuta tehtävän hoidossa pitäisi kantaa. Valintaprosessi on vain vahvistanut käsitystä siitä, että kaupunginjohtajainstituutio on suurissa kaupungeissa peräisin viime vuosituhannelta.

ke23.11.2016

Lue lisää

Verotus on kokonaisuus

Verojen korotus on aina verojen korotus, olipa sitten kyseessä kiinteistövero tai kunnallisvero. Keskusta halusi että otetaan enemmän rikkailta kuin köyhiltä. Tuloverojen korotus olisi kohdistunut hyvätuloisiin, mutta se ei sopinut Vasemmistoliitolle eikä SDPlle.

to03.11.2016

Lue lisää

Osaava ammattijohtaja haussa

Oulun kaupunki hakee uutta kaupunginjohtajaa, kun virassa oleva kaupunginjohtaja Matti Pennanen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.4.2017. Prosessin tavoite on löytää oululaisille tässä ongelmia täynnä olevassa tilanteessa kaupunginjohtajakandidaateista pätevin ja sopivin johdattamaan Oulun kaupunki ulos tästä nykyisestä rakennemuutoksesta ja kohti tulevaisuuden Oulua. Siinä tehtävässä onnistuminen on mitä vähäisimmässä määrin karnevaalihumua ja iloisia sattumuksia.

ke05.10.2016

Lue lisää

Oulun taloutta ei pelasteta veroja korottamalla

Yhä kiihtyvin äänenpainoin tullevat Oulun virkamiehet esittämään erilaisten verojen mm. kiinteistöverojen korotuksia kaupungin talouden alijäämien täytteeksi tulevana syksynä. Taloudenhoidon näkökulmasta – ja vaikkakin huomioiden taloudelle raskas koulupäätöksemme – olisi verojen korotus, tässä vielä orastavan kasvun olotilassa ja kasvun vasta esiin pilkistäessä, todella onneton ratkaisu

ke17.08.2016

Lue lisää

Yhä Raksilan jäähalliremontista

Keskeinen idea kirjoituksessani oli toisintaa käytännössä onnistuneeksi havaittu Kallioparkin rahoitusmalli myös Raksilan jäähallin perusparannusinvestoinnin toteuttamistavaksi. Kallioparkin rahoitus on kaikilta osin läpinäkyvä, toisin kuin Ervasti vihjailee. Jäähalliremontin kohdalla samalla tavalla toimien oltaisiin säästämässä kaupungin tunnetusti vähäisiksi käyneitä verorahoja muihin käyttötarkoituksiin tai jopa ne säästyisivät kokonaan

ti05.07.2016

Lue lisää

Jäähalli tarvitsee ”kasvojenkohotuksen”

Oulun yhdyskuntalautakunta käynnisti viime viikolla Oulun Raksilan jäähallia koskevan kaavamuutosprosessin, joka tähtää hallin sisäosien palveluiden kunnostamiseen ja nykyaikaistamiseen, ei jäätekniikan parantamiseen. Tosiasia on se, että palvelualueiden tilat hallissa ovat vuosien saatossa käytöstä kärsineet ja tilojen päivitys on kiireellinen asia.

ke29.06.2016

Lue lisää

Kaupunkilaisjärkeä etsimässä

Oulun kaupungin johtamista ollaan jälleen uudistamassa. Tämä on kolmas kerta viimeisen viiden vuoden sisällä, kun samainen prosessi on käynnissä kaupungintalolla. Vanha sananlasku kuuluu, että kolmas kerta toden sanoo. Tässä yhteydessä se ei taida toteutua.

ke03.02.2016

Lue lisää